Bićemo prvaci sveta (2015)

Preskoči Reklamu
openload.co
Bićemo prvaci sveta (2015)Opis: Bićemo prvaci sveta je biografska drama iz 2015.
Priča o četiri pionira koji su osnovali jugoslovensku školu košarke i koji su zaslužni za razvoj ovog sporta u Evropi – Nebojša Popović, Borisav Stanković, Radomir Šaper i Aleksandar Nikolić. Centarlni događaj jeste finalna utakmica na Svetskom prvenstvu u Ljubljani, 1970. godine, između timova Jugoslavije i Sjedinjenih Američkih Država.
Bićemo prvaci sveta

Film je smešten u dva različita vremenska perioda: u sadašnjem i u sećanjima Nebojše Popovića.
Njihov životni put počinje još od Drugog svetskog rata i nastavlja se u komunističkoj državi u kojoj jedino u košarci nalaze mesto oslobođeno od politike. Glavni lik Nebojša Popović, sad u svojim četrdesetim godinama, dolazi u Ljubljanu na finalni trijumf vere koju je negovao dvadeset i pet godina, još od kad je košarku igrao u vojničkim čizmamam ili čak bez ikakve obuće.

Istovremeno pratimo i igrače koji se pripremaju za finalni meč. Najbolji igrač Jugoslavije, legendarni Radivoje Korać, poginuo je godinu dana pre utakmice, a glavni igrač i kapiten tima, Ivo Daneu, povređen je, tako da su nosioci igre mlađi igrači koji će kasnije biti asovi međunarodne košarke.

Sadašnje vreme obiluje ogromnim očekivanjima cele nacije uključujući i političko vođstvo zemlje. 23. maj 1970. godine je dan kada je državni tim Jugoslavije konačno osvojio svoju prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Ljubljani posle niza srebrnih odličja. Pobeda nad američkim timom je mnogo više od samo sportske pobede.
Jugoslavija trijumfuje, u ekstazi zajedništva i patriotizma. Cela zemlja je u transu. Predsednik Tito je zadovoljan. Naravno, istorija ovoj priči daje gorak ukus uzaludnosti.

Žanrovi: biografski, drama, porodični

Režija: Darko Bajic,

Scenario: Gordan Mihic, Nebojsa Romcevic (screenplay), Zvonimir Simunec (idea), Ognjen Svilicic

Glumci: Strahinja Blazic, Aleksandar Radojicic, Milos Bikovic, Marko Janketic,

Zemlja: Serbia, Croatia, Slovenia, Bosnia and Herzegovina, Republic of Macedonia

Jezik: English, Spanish, Serbian

Godina: 2015

Imdb ocena: 6.6

Trajanje: 127 min

Nagrade: 1 win.

IMDB link: http://www.imdb.com/title/tt4160726/Bićemo prvaci sveta (2015) online sa prevodom! Postavio: drapet
Svi video snimci su preuzeti sa svetskih video servisa koji odgovaraju za autorska prava istih! Mi ih samo pronalazimo, indeksiramo u našu bazu podataka i strimujemo u našem flash playeru. Ni jedan video fajl se ne nalazi na našem serveru!

Pošalji komentar

Ostavite vaš komentar da i drugi vide.  

HTML kod nije dozvoljen.

Prijavi se da bi dodao komentar!

Prijatelji sajta